Sosiaaliohjaaja, perhetyö Joensuu [Finland]


 

Rohkeus | Sitoutuminen | Luottamus | Vaikuttavuus | Vastuullisuus

Me SOS-Lapsikylässä puolustamme rohkeasti lapsen oikeuksia. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin. Tule tekemään merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä kanssamme!

Haemme Joensuun tiimiin

SOSIAALIOHJAAJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen 31.5.2024 saakka.


Tietoa tehtävästä

Oletko lastensuojelun- tai perhetyön ammattilainen? Tästä saattaisi löytyä sinulle uusi monipuolinen ja antoisa työpaikka. SOS-Lapsikylä laajentaa perhetyön avopalveluitaan Pohjois-Karjalan alueelle ja hakee nyt uutta ohjaajaa mukaan kehittämään palveluja. Palvelujemme kasvaessa haemme tiimiimme Joensuuhun työstään innostunutta ja kehittämismyönteistä sosiaaliohjaajaa perhetyöhön ja perhehoidon tukityöhön. Tehtävä on aluksi määräaikainen, mutta toiminnan vakiintuessa voi muuttua toistaiseksi voimassa olevaksi. Joensuun toimipiste on perustettu syksyllä 2021 ja se kuuluu Kuopion ja Savonlinnan ohella samaan lapsikylään.

Työnkuvasi sosiaaliohjaajana:

  • Työskentelet asiakaslähtöisesti perheen kanssa perheen arjessa, perheen kotona
  • Tuet perheitä heidän arjessaan ja osallistut arjen toimintoihin perheen kanssa
  • Suunnittelet ja aikataulutat itse työsi asiakkaiden kanssa sovittujen asiakaskäyntien mukaan
  • Työ on sekä itsenäisesti tehtävää työtä että työparisi kanssa tehtävää työtä

Perhetyössä tuetaan perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta ja kiinnitetään huomiota myönteisiin voimavaroihin ja mahdollisuuksiin. Tavoitteena on lapsen kasvuolojen turvaaminen, ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen ja perheen yhdessä säilyminen. Vanhempia tuetaan konkreettisesti ja eri menetelmin arjen hallinnan taidoissa sekä vanhemmuudessa. Työnkuvaan sisältyy sosiaalihuoltolain mukaista perhetyötä sekä lastensuojelulain mukaista perhetyötä ja tehostettua perhetyötä.

Perhehoidon tukityössä keskitytään perhehoitajien ohjaus- ja tukityöhön sekä sijoitettujen lasten ja heidän verkostojensa kanssa toimimiseen. Lisäksi tehtävään kuuluu mm. valvottujen ja tuettujen tapaamisten ohjaamista sekä yhteisöllisten aktiviteettien järjestämistä perhehoidossa ja tukiperhetoiminnassa.

Tehtävä on määräaikainen, ja siinä noudatetaan yleistyöaikaa, joka sisältää myös ilta- ja viikonlopputyötä. Työsuhteessa noudatetaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Mitä me haemme?

Edellytämme sinulta sosiaalialan korkeakoulututkintoa (AMK). Työn luonteen ja vastuullisuuden vuoksi odotamme sinulta kokemusta lastensuojelutyöstä tai muusta lasten- ja perheiden parissa tehtävästä työstä. Odotamme sinulta valmiuksia vastuulliseen ja itsenäiseen työhön sekä kehittävää ja dialogista työotetta. Ymmärrät lasten ja nuorten psyykkistä oireilua ja kykenet kohtaamaan erilaisia tilanteita ja ammatillisia haasteita. Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja kykenet työskentelemään muuttuvissa tilanteissa joustavasti ja ammatillisesti. Työ on liikkuvaa työtä ja asiakaskäynnit tapahtuvat perheiden luona, tästä syystä ajokortti ja oman auton käyttö on välttämätöntä. Toimipiste sijaitsee Joensuussa ja asiakaskäynnit sijoittuvat Pohjois-Karjalan alueelle. Tehtävään kuuluu työskentelyä tarpeen mukaan myös Etelä-Savon alueella (Savonlinna-Punkaharju).

Arvostamme:

  • Itsenäistä työotetta - pystyt itse suunnittelemaan työsi ja työskentelemään itsenäisesti
  • Hyviä organisointitaitoja - suunnittelet ja aikataulutat itse asiakkaiden tai työparisi kanssa työtäsi
  • Joustavaa asennetta - joustavuutta sekä työaikojen suhteen että työnkuvan sisältöön liittyen
  • Kehittämishalua - pääset mukaan kehittämään ja vaikuttamaan uuden alueen palveluiden rakenteisiin ja palvelumalleihin
  • Vuorovaikutustaitoja ja verkostotyön osaamista

Mitä me tarjoamme?

Tarjoamme sinulle merkityksellisen, vastuullisen ja innostavan työn uudistuvassa ja kasvavassa lastensuojelun asiantuntijaorganisaatiossa. Pääset osaksi yli 250 työntekijän muodostamaa SOS-lapsikyläyhteisöä, jossa työn keskiössä on aina lapsen paras. Meillä on kannustava ja kehitysmyönteinen työilmapiiri ja tuemme työntekijöidemme ammatillista kehittymistä esimerkiksi mahdollisuudella palkallisiin opintovapaapäiviin. Kehittymisesi ja työsi tukena on lisäksi SOS-Lapsikylän sähköinen oppimisympäristö, Kyläkoulu.

Työmme laatu on meille tärkeää, ja panostamme siihen myös johtamisessa ja perehdytyksessä. Tuemme työtäsi säännöllisellä työnohjauksella. Tarjoamme työntekijöillemme kattavat työterveyshuollon palvelut, vapaa-ajan vakuutuksen, liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun ja joustavat työnteon tavat.

Työtäsi tuetaan lähiesihenkilön ja tiimituen lisäksi myös säännöllisellä työnohjauksella. Sosiaaliohjaajan tehtävässä pääset rakentamaan ja kehittämään uudistuvaa SOS-Lapsikylää ja kasvavaa Joensuun toimipistettä.


Lisätietoja:

Lisätietoja tehtävästä antaa palveluvastaava Hanne-Mari Artika p. 044 242 6600 ja lapsikylän johtaja Johanna Kähkönen, p. 044 756 2017.

Hae tehtävää 31.5.2023 mennessä helposti ja nopeasti ilman CV:tä ja erillistä hakemusta verkkosivuillamme: https://sos-lapsikyla.rekrytointi.com/paikat/?o=A_A&jid=431

Tehtävä alkaa 15.6.2023 tai sopimuksen mukaan. Haastattelemme hakijoita myös hakuajalla ja tehtävä pyritään täyttämään heti sopivan henkilön löytyessä, joten toivomme kuulevamme sinusta pian.

Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisteriote: Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002.


SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä on lapsen oikeuksia edistävä kansainvälinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin. Olemme voittoa tavoittelematon lastensuojelun asiantuntija, palveluntuottaja sekä lasten, nuorten ja perheiden auttaja. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962, ja se on kansainvälisen SOS Children's Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

sos-lapsikyla.fi | Twitter | LinkedIn | Facebook

Matkalla mahdollisuuksien mittoihin.


 

.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Sponsored Ads

نموذج الاتصال