Er du interesseret i at arbejde med modeller for, hvordan vores adfærd bliver påvirket af ændringer i samfundet? Er du optaget af at kunne regne dig frem til de løsninger, der skaber værdi for samfundet? Lyder samspillet mellem trafik, infrastruktur, økonomi, demografi og klima interessant? Så er denne stilling måske noget for dig.
At kunne transportere mennesker og gods nemt og sikkert frem er en gevinst for samfundet. Men med stigende trafik følger der også en række problemer. Vi søger en kollega, der vil være med til at analysere disse problemer og konsekvenserne for samfundet af forskellige politiske tiltag.
”Vi udarbejder analyser, som udgør et vigtigt grundlag for beslutninger om Danmarks fremtidige infrastruktur og transportpolitik. Dit arbejde kommer til at gøre en forskel,” fortæller afdelingsleder Andreas Egense.
Dine opgaver
Du skal gennemføre analyser af de trafikale konsekvenser og bidrage til at udvikle vores metoder, så vi bliver bedre til at vurdere de trafikale, klimamæssige og samfundsøkonomiske konsekvenser. Det er centralt, når der skal træffes beslutninger om at investere i ny trafikal infrastruktur eller indføre anden regulering, der påvirker trafikken.
Analyserne skal primært gennemføres med udgangspunkt i vores trafikmodeller. Trafikmodellerne er et forsøg på at lægge en kompleks virkelighed ind i en computer. Her kan du ændre dele af virkeligheden med henblik på at se, hvilken virkning det har på trafikken. Modellerne bygger på en række antagelser om udviklingen i samfundet, herunder transportmulighederne, hvor befolkningen bor og arbejder, samt hvordan økonomien og priserne udvikler sig. De er estimeret på baggrund af data om den faktiske trafik.
Du kan blive involveret i analyser, der skal svare på spørgsmål i stil med:
- Er det en god idé at bygge en bro over Kattegat?
- Hvilke trafikale, samfundsøkonomiske og fordelingsmæssige konsekvenser vil der være, hvis vi indfører roadpricing i Danmark?
- Hvilke tiltag er billigst for samfundet, hvis vi skal reducere klimabelastningen fra transportsektoren?
- Hvor skal ladeinfrastrukturen stå, hvis vi skal have mest mulig grøn omstilling for pengene?
Du står selvfølgelig ikke alene med at skulle besvare spørgsmål som disse. Du vil få god hjælp og sparring fra kompetente kollegaer og et stærkt eksternt netværk, der hjælper dig til at komme i mål med analyserne.
Datadrevet - nyuddannet eller erfaren
Du er først og fremmest interesseret i kvantitativ analyse og har en relevant akademisk uddannelse inden for fx økonomi, matematik eller ingeniørvidenskab. Du kan være nyuddannet eller erfaren.
Det er et plus, men ikke et krav, hvis du har kendskab til:
- Trafikale analyser og evt. trafikmodeller
- Anvendelse og opbygning af andre typer af modeller
- GIS, SQL og Python
- Formidling af komplekse analyser på en måde, så det kan forstås af ikke-analytikere – både i skrift og tale
På det personlige plan forventer vi, at du:
- er indstillet på at opbygge en faglig viden om trafik og trafikmodeller
- kan løfte dig op og se analyserne i en større sammenhæng og ikke fortaber dig i detaljerne
- har faglig integritet, men også evner at finde kompromiser
- kan samarbejde med interne såvel som eksterne
Vi tilbyder dig
En god og udfordrende arbejdsplads, hvor arbejdet foregår i et fagligt og uhøjtideligt miljø. Du bliver en del af afdelingen Transportanalyse, hvor du får 24 engagerede og dygtige kollegaer, der spænder bredt i forhold til alder og faglig baggrund. Vi er bl.a. økonomer, politologer, geografer, planlæggere og ingeniører.
Vi gennemfører analyser, der ligger til grund for beslutninger om udbygning og styring af det statslige vejnet. Og så interesserer vi os for grøn omstilling af transporten, og hvordan fremtiden bliver på vores veje.
”Hvis du gerne vil udfordres fagligt, have stor indflydelse på din opgaveløsning og arbejde sammen med nogle skarpe og hyggelige kollegaer, så er Transportanalyse en afdeling for dig,” afslutter Andreas Egense.
Løn- og ansættelsesvilkår – mulighed for ugentlige hjemmearbejdsdage
Du ansættes og aflønnes i henhold til AC-overenskomsten, med mulighed for forhandling af tillæg.
Vi prioriterer, at der er en god balance mellem familie og arbejde, og der vil være mulighed for ugentlige hjemmearbejdsdage.
Dit ansættelsesområde vil være Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner. Tjenestested er Vejdirektoratet i København, på adressen Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V.
Læs mere
Vil du vide mere om Vejdirektoratet, og hvad det vil sige at arbejde hos os kan du læse mere om vores opgaver og medarbejdere på www.vejdirektoratet.dk.
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte ingeniør Anders Tønning på telefon 72 44 31 33 eller afdelingsleder Andreas Egense på telefon 25 75 45 70.
Er du interesseret?
Send din ansøgning senest 9. juni 2023. Vi forventer at afholde samtaler i uge 24 og 25.
Vejdirektoratet ønsker at afspejle det omgivende samfund i medarbejdersammensætningen og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.